100% CRUISE SERVICE

MET EEN GLIMLACH

Wat zoek je?

Ontvang onze nieuwsbrief

nieuwsbrief icon

Inschrijven voor onze brochure

brochure icon

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte:
phone icon vtravel+32 (0)3 501 05 70phone icon vtravel

Offerte aanvragen
logo


Hoe milieuvriendelijk zijn de schepen van Holland America Line?

Gelukkig zijn veel rederijen zich bewust van de impact die ze hebben op de natuur. De laatste jaren is er een serieuze inhaalbeweging bezig. Bij nieuwe schepen wordt vaak de meest geavanceerde groene technologie gebruikt. Disney Cruise Line behaalde de eerste prijs. Zelfs Seabourn hoort bij de Milieubewuste rederijen!!!

Er zijn drie zaken waar schepen rekening moeten houden om zo min mogelijk impact te maken op de natuurlijke omgeving: energieverbruik, waterverbruik en afval.

Brandstof, uitstoot en energieverbruik.

Misschien heb je er al op gelet dat de motoren blijven draaien, zelfs wanneer het schip stil ligt in de haven. Dit is om het schip van elektriciteit te voorzien. Holland America Line heeft een aantal schepen die kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet terwijl ze aan de kade liggen, de zogenaamde Shore Power technologie. Dit laat toe om de dieselmotoren volledig uit te zetten. Zo is er geen enkele uitstoot!

Waterverbruik.

Ten tweede verbruikt een schip en zijn passagiers vele duizenden liters water per dag. Denk aan het sanitair, de badkamers, in de keuken, maar ook bij het poetsen en voor de vele vaatwas- en wasmachines.
Holland America Line gebruikt een systeem dat afvalwater filtert en reinigt. Het systeem werkt beter dan de meeste installaties aan land. Het water is aan het eind van het proces zelfs proper genoeg om te voldoen aan de standaarden van drinkwater! Nadat het gezuiverd is, kan het schip het water probleemloos in zee laten stromen.

Ook Ponant heeft zulke zuiveringsinstallaties. Deze Franse rederij hergebruikt een deel van het gezuiverd water om er de buitendekken mee te poetsen.

Afval.

Een laatste aspect waar schepen rekening mee moeten houden is het afval aan boord. Tijdens een gemiddelde cruise van 7 dagen wordt zo’n 8 ton afval verzameld!
Holland America Line probeert zoveel mogelijk het afval te beperken, hergebruiken of te recycleren. Men sorteert het afval steeds in categorieën: voedsel, glas, blikjes, papier, karton, olie en hout. Alles dat gerecycleerd kan worden, doet men in de haven van boord. De etensrestjes versnippert men in kleine stukjes en lost men daarna in zee. Ook Ponant sorteert en recycleert zoveel mogelijk het afval.
Holland America Line gebruikt bovendien zo weinig mogelijk plastiek. Waar mogelijk gebruikt men afwasbare glazen, papieren zakjes en glas of metaal om zaken in te verpakken. Plastiek vervangt men door materialen die natuurlijk afbreekbaar zijn, of die men kan recycleren.

INSPANNINGEN LEVEREN OP:

De inspanningen van Holland America Line en Ponant leveren resultaten. Holland America Line staat op de eerste plaats in de ranglijst van milieuvriendelijke rederijen. Deze ranglijst wordt jaarlijks opgesteld door de FOE-organisatie en houdt rekening met de impact op het water, de luchtvervuiling en afvalverwerking. De vloot van Ponant is gecertificeerd met het “Clean Ship” label uitgereikt door Bureau Veritas, een gerennomeerd internationaal classificatiebureau. Als marktleider in cruises naar de poolgebieden vindt Ponant het extra belangrijk om zorg te dragen voor de fragiele natuurgebieden.

Technologie is slechts een deel van het antwoord. Het lost niet alle problemen op. Belangrijk is dat de bemanningsleden bewust zijn van hun verantwoordelijkheid. Daarom geeft Holland America Line hun crewleden training zodat ze de vereisten en procedures kennen om het milieu te beschermen. Ook als passagier kan je je steentje bijdragen. Wees zuinig met het energie- en waterverbruik in je kajuit en hergebruik je handdoeken een aantal dagen. Zo zorgen we ervoor dat ook onze volgende generaties kunnen genieten van al het mooie dat onze planeet te bieden heeft.

Ranglijst milieuvriendelijke cruiseschepen: http://www.foe.org/cruise-report-card

 
V-travel
Welkomstraat 18
2960 SINT LENAARTS
België

Tel: +32 (0)3 501 05 70
BE0554960655
www.v-travel.be
v-travel@outlook.be