100% CRUISE SERVICE

MET EEN GLIMLACH

Wat zoek je?

Ontvang onze nieuwsbrief

nieuwsbrief icon

Inschrijven voor onze brochure

brochure icon

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte:
phone icon vtravel+32 (0)3 501 05 70phone icon vtravel

Offerte aanvragen
logo
Egypte opent nieuw Suezkanaal, Kris Peeters is 'fier op Belgische bedrijven'

06/08/15 om 17:55 - Bijgewerkt om 17:55

Egypte heeft zijn nieuwe Suezkanaal plechtig ingehuldigd. Het verbrede en ontdubbelde kanaal moet de Egyptische economie een duw in de rug geven, met dank aan de Belgische baggerbedrijven.De opgave was enorm: in minder dan een jaar tijd diende het bestaande Suezkanaal over een lengte van 72 kilometer te worden ontdubbeld en uitgediept, waarvan 35 kilometer via een nieuwe parallelle waterweg. Het resultaat is indrukwekkend. Waar nog geen jaar geleden woestijn was, ligt nu een nieuw kanaal.
De waterweg werd donderdag plechtig ingehuldigd, met de passage van een eerste containerschip. De plechtigheid werd bijgewoond door president Abdul Fattah al-Sisi, in aanwezigheid van verschillende regeringsleiders en ministers. Ook vicepremier Kris Peeters (CD&V) woonde de ceremonie bij.
België was uitgenodigd door de belangrijke rol die de baggeraars Jan De Nul en DEME speelden in het project. Peeters toonde zich op de openingsceremonie fier.
'De plechtige opening was indrukwekkend. We kunnen fier en trots zijn dat Belgische bedrijven als DEME en Jan De Nul hebben bijgedragen aan dit nieuwe Suezkanaal. Dit is hopelijk voor de Egyptische bevolking het begin van een economische industriële ontwikkeling waar België graag verder zal toe bijdragen. Onze aanwezigheid vandaag was daarom nuttig en belangrijk', zei Peeters. (Belga)
V-travel
Welkomstraat 18
2960 SINT LENAARTS
België

Tel: +32 (0)3 501 05 70
BE0554960655
www.v-travel.be
v-travel@outlook.be